Здравословно хранене Диети Полезно

4 метода за прочистване на организма

В желанието си за здравословен начин на живот или избавление от болежки, понякога сме склонни да изпробваме и най-странните методи за прочистване на организма.

Прочистване на организма

Различни народни рецепти и нестандартни лекове, могат да се окажат една много по-добра алтернатива за нашето тяло от купища лекарства.

Метод на проф. Неумивакин

Състои се в прочистването на организма с 3% разтвор на кислородна вода. Тази на пръв поглед екстравагантна идея е базирана на приемането на много малки количества кислородна вода (определен брой капки) разтворена в нехлорирана вода или друга чиста от примеси течност за пиене. Препоръчва се при всякакви оплаквания и заболявания за пречистване на организма и насищане на тялото с кислород. Подходящо е и за деца, но е важно да се обсъди с лекар и да се следва точно определена схема на прием.

Изчистване на тялото от слуз

Нещо като обществена тайна е, че млечните продукти от краве мляко, бялото брашно и рафинираната захар спомагат за натрупване на слуз в организма. Тази слуз обвива органите на дългогодишните консуматори и затруднява работата на организма. Много осезателно се усеща вредата на слузта при хора с белодробни проблеми. За да се прочистите от слуз в продължение на поне 2 седмици приемайте следната смес: 200 гр. настърган хрян смесен със сок от 3-4 лимона, глава лук, глава чесън, 3-4 чаени лъжици мед. Всичко се пасира добре и от него се приема по една чаена лъжица на гладно три пъти дневно. Може да се съхранява в хладилник. Спазвайте общите препоръки за здравословен начин на живот и спрете поне по време на прочистването млечните продукти.

Прочистване от паразити и токсини

Този метод е една комбинация от действие в три насоки: обездвижване на паразити от едноклетъчни до най-големите вредители, изхвърлянето им от организма чрез прочистване на червата и пречистване на кръвта. Сутрин преди хранене се изяждат 50 грама сурови смлени тиквени семки, малко след това се пие топла напитка (чай или кафе) в която сме разтворили 1 супена лъжица чисто кокосово масло, то трябва да е подходящо за хранене, а не козметичен продукт от аптеката. По три пъти на ден се пие пресен микс от сок цвекло, моркови и глави целина в равни количества. За да усетите видим ефект, трябва да спазвате тези препоръки 15 дни и да повторите програмата отново след 2-3 месеца. В периодите на прочистването се приема по-лека храна, предимно сурова, избягвайте месото и пакетираните боклуци.

Тройна комбинация за прочистване

Тя се състои от обединено приемане на тинктура от зелени орехчета, пелин и подправката карамфил. Препоръчва се за освобождаване на организма от различни паразити, които са смятани за причинители на редица болести. Съществува готов препарат, но цената му е доста висока. Домашната алтернатива е да си приготвите сами тинктура от чист спирт и зелени орехчета – напълнете трилитров буркан с нарязани млади, зелени орехчета и ги покрийте със спирт. Трябва да престои един месец, периодът се разделя по 15 дни на слънце първо и следващите 15 на тъмно. После се прецежда и се пие по 1 чаена лъжица разтворена във вода или друга течност сутрин на гладно. Комбинира се с прием на стрит сух пелин и смлян карамфил, също по 1 супена лъжица и отново на гладно. Действието е чудотворно само в комбинация, приемът продължава 14 дни или до излекуване, ако имате установени болести.

Важно е всяко прочистване да се съчетае с максимално здравословен начин на живот като цяло.

f | Сподели с приятели