Здравословно хранене Диети Полезно

Изненадващи симптоми за здравословни проблеми

Хората са свикнали да имат повишена температура, кашлица, настинка, болки в гърлото, диария и повръщане, както общи симптоми на здравословни проблеми. Дали тези симптоми са налице или не, някои хора избират да потърсят медицинска помощ, докато други хора избират да ги игнорират. Докато повечето хора знаят, че посочените по-горе, са типичните симптоми на общи здравословни проблеми, има и други симптоми, които хората не очакват като индикатори за здравословни проблеми.

Здравословни проблеми

Повишената честота на хранене, пиене на вода и уриниране представлява триада от симптоми, които показват високи нива на кръвната захар и предполагат диагноза захарен диабет. Ново изследване на уважавани дерматолози показва, че тъмните кадифени петна в сгъвката на кожата обикновено са ранен предупредителен знак на твърде високи нива на кръвната захар. Тези петна могат да бъдат обикновено намерени на гърба, на врата, кокалчетата или лактите. Лекарите казват, че когато забелязват петната, първото нещо, което са направили било тест на кръвната захар на пациента.

Дерматолозите добавят, че тестът може да покаже, че пациентът вече е имал диабет; обаче, нивата на кръвната захар били по-високи от нормалното, което се е очаквало. Според тях, загубата на тегло може да намали количеството на кръвната захар в кръвта и да помогне за облекчаване на състоянието. Те добавят, че кожните петна може да се третират с лазерна терапия.

Сърдечните заболявания са изключително известни с това, че са предшествани от болка в гърдите като предупредителен знак. Това се получава, защото има недостиг на кислород в кръвта и по този начин се понижава притока на кислород към сърцето. Според други източници кървенето на венците също показва болест на сърцето и ако това ви се случва често, най-доброто, което може да направите е да се консултирате с вашия личен лекар, който ще ви насочи в правилната посока. В денталната медицина кървене, подуване или възпалени венци са типични признаци на лоша устна хигиена. Наскоро проведено изследване на болница в Кливланд установява, че връзката между заболяванията на венците и сърдечно-съдовите заболявания е реална и има изобилие от изследвания в подкрепа на такава теза. Заболяването на венците и болестта на сърцето се дължат на лоша циркулация, като тяхна обща връзка, в допълнение към общите бактерии, които са свързани в заболяване на венците и плака, натрупана в кръвоносните съдове. В допълнение, двете условия са свързани с продължително възпаление. В действителност, ревматоидната сърдечна болест е резултат от чести болки в гърлото, което е свързано с орални проблеми. Като превантивна мярка, човек трябва да се грижи добре за устната си кухина(това включва: редовно миене на зъбите, след всяко хранене), по този начин риска от заболяване на сърцето намалява.

Лошото храносмилане или стомашното разстройство обикновено се причиняват от навиците на хранене или медицински състояния като рак на стомаха, пептична язва или аномалии в жлъчните пътища. Най-честите симптоми на стомашно разстройство включват увеличено количество на газове или оригване, усещане за парене в стомаха и усещане за ситост по време на хранене(което включва и несъстоятелност да довършите храненето си). Лошото храносмилане най-често се свързва със слабо храносмилателна система и изненадващите симптоми включват – ректален сърбеж, екзема, уртикария и псориазис. Дори болката в гърдите е симптом за вторичен киселинен рефлукс. В някои случай тази болка може да продължи по-дълго от очакваното и да има по-висок интензитет, който се очаква. Понякога, киселинния рефлукс, не е толкова очевиден, в сравнение със симптомите на други системи на тялото; обаче, киселините в стомаха може да доведат до хранопровод на Барет. При тези симптоми, задължителна е консултацията с медицинско лице, най-добре е това да бъде вашия личен лекар. Това се прави, за да бъде изключено друго сърдечно заболяване като сърдечната атака.

Всички изброени симптоми са знак, че трябва веднага да потърсите лекарска помощ, в никакъв случай не се препоръчва домашното лечение.

f | Сподели с приятели