Здравословно хранене Диети Полезно

Как да се отървем от миризмата в краката

Миризмата на краката е вид миризма на тялото, която засяга краката на хората и обикновено се счита за неприятен фактор.

миризма на краката

Според японско проучване, бактерии процъфтяват върху кожата на краката, където се хранят с потта, което води до производството на киселина, която причинява лошата миризма. Броят на бактериите в краката може да се намали, като се осигури по-сухо местообитание за краката.

Бактериите върху краката отделят вид газ, тъй като те се хранят с протеините и аминокиселините в потта от потните жлези по краката. Според изследването, за да се отървете от миризмата на крака трябва да използвате няколко прости метода.

Накисването на стъпалата във вода и английска сол

Известно е, че този метод се използва, за да се неутрализират миризми, както и, за да се създаде успокояващ ефект върху долните крайници. Половин чаша английска сол се добавя към осем чаши топла вода. Долните крайници се накисват за 30 минути веднъж или два пъти дневно.

Градински чай и розмарин

Накисването в тези двете също е вариант и може да бъде използвано за борба с миришещите крака. Градинския чай е билка, която е известна с това, че има антибактериално, противогъбично и антивирусно свойство, които го правят компетентен да се отърве от миризливите крака. Този вид чай има действието на стягащо вещество, което от своя страна предполага, че той работи така, че намалява производството на пот от потните жлези. Оттам, бактериите няма да имат голяма площ, към която да се придържат и да живеят. Една чаена лъжичка изсушен розмарин и една до две супени лъжици изсушен градински чай ще свършат работа. Комбинацията от двете се вари и след като са достатъчно хладни, накиснете краката си вътре. Това се прави за 30 минути един до два пъти дневно.

Цитрусови плодове и сода за хляб

Тази комбинация също е включена в списъка с бойци срещу миризмата на краката. Содата има естествената способност да убие миризмата, бактериите или гъбичките. Тя може също да помогне в омекотяването на краката. Освен с техния освежаващ аромат, цитрусовите плодове като лимона имат стягащо действие, което контролира прекомерното изпотяване, водещо до миризмата на долните крайници. Една четвърт чаша сода за хляб се поставя в леген и след това се залива с около осем чаши топла вода. Един лимон се изстисква върху краката, когато те са потънали. Тази процедура се извършва в продължение на 15 до 20 минути.

Оцет

Тази слаб тип киселина, също помага за премахването на миризмата на краката, като убива бактериите и гъбичките чрез кисела среда. Половин чаша ябълков оцет се добавя към пет до осем чаши топла вода. Долните крайници се накисват за 15 минути два пъти на ден. Преди пълното им подсушаване, може да се изплакнат със студена вода, за да се отстрани киселия мирис на оцет.

Черният чай

Този вид чай се използва като предварително трябва да бъде накиснат във вода, по този начин той помага за отстраняването на лошата миризма на крака. В черния чай е включено огромно количество

дъбилни вещества или танинова киселина, която създава враждебна среда за микроорганизмите. Друго свойство на този чай е и стягащото вещество за потните жлези. Докато научните доказателства за това му свойство са недостатъчни, чая не включва никакви странични ефекти и си струва да опитате. Пет пакета с черен чай се добавят към четири чаши топла вода и се оставят да изстинат за около десет минутки, преди накисване на краката в продължение на 20 минути. Тази процедура трябва да се прави веднъж дневно и краката се сушат след това.

Хигиена

Добрата хигиена на стъпалото е важен компонент за борбата с миризмата на краката. Специален прах за миришещи крака или спрей могат да се използват за краката или обувките. В действителност, царевично нишесте може да се използва за краката, за да абсорбира влагата.

Чорапи

Изборът на чорапи също е фактор в борбата с миризмата. Чорапи, направени от найлон обикновено улавят влагата, чорапи, направени от памук позволяват на въздуха да циркулира свободно. По този начин, прекомерното изпотяване може да се контролира и миризмата да се елиминира.

f | Сподели с приятели