Здравословно хранене Диети Полезно

„Вредни храни“, които помагат за отслабване

кокосово масло

Много хора спазват строги диети и режими на хранене, с надеждата, че това ще ускори процеса на загуба на тегло. Те се отказват от някои „вредни храни“. Всичко това води до ненужна самоомраза и нека бъдем честни, раздразнителност. Истината е, че много от тези храни са всъщност добри за вас, когато се приемат в умерени количества и дори може да помогнат, за свалянето на килограми.

Ето няколко храни, които преди време са мислени за вредни:

Вино

Най-общо казано, консумирането на алкохол никога не е било одобрявано от фитнес инструктурите, но ако са направени изключения, те са по отношение на виното. Консумирането на една чаша вино на ден, е окуражено от лекари за доброто здраве на сърцето. Редица проучвания сочат че виното помага за намаляване на телесните мазнини – ако се консумира в умерени количества, разбира се.
Доказано е, че във виното се съдържа съединението пицеатанол, което има антиоксидантни, противовъзпалителни и противоракови свойства, заедно с това спомага за контрола на мастните клетки.

Бели картофи

За всеки, който се опитва да отслабне е важно да се въздържа от въглехидрати. Защото приемането им води до увеличаване на производството на инсулин и в крайна сметка увеличаване на теглото. Все по-често се насърчава употребата на бели картофи, тъй като те са питателна храна. Съдържат фибри, също така са богати на магнезий, калий, витамин C и мед.
Номерът е да не консумирате картофите пържени, а вместо това заложете на по-здравословни опции като печене и варене.

Яйца

Много хора избират да се дистанцират от яйцата поради високото количество холестерол, което те съдържат.
Но и този вариант е прибързан, защото яйцата предлагат многобройни ползи за здравето и са в наша полза, когато се приемат в подходящи количества. Яйцата са пълноценен протеин и съдържат много ниски нива на калории – около 85 калории. Те също така съдържат витамини A, B, D, E, фолиева киселина, цинк, желязо и рибофлавин.
Проучвания показват, че яденето на две яйца за закуска значително намалява апетита през деня.

Кокосово масло

В сравнение с много други здравословни масла, кокосово масло е с високо съдържание на триглицериди, които са мастни киселини, помагащи за повишаване на метаболизма. За разлика от други мастни киселини, на които им е нужно много повече време за смилане, мастните киселини, съдържащи се в кокосовото масло се смилат бързо и се превръщат в енергия. Също така, достатъчно доказателства показват, че тези мастни киселини дават възможност за намаляване на апетита и помагат за чувството на ситост. Това води до консумация на по-малко калории и както се досещате, загуба на тегло.

f | Сподели с приятели